top of page
Caută

Albirea dentara creste stima de sine
Albirea dintilor este o procedura care, in principiu, tine de estetica, nu de sanatate, asa le povestesc eu pacientilor mei. Insa si estetica este o consecinta a sanatatii: ce este sanatos este si frumos:)))


In multe cazuri, pacientii nu se entuziasmeaza atat de mult de tratamente mai serioase, cum ar fi implanturile sau coroanele dentare, asa cum o fac cand vine vorba despre albirea dentara! Literalmente, poti ridica nivelul de serotonina si endorfine al unui pacient cu doar o sedinta de albire dentara de 45 minute!:))))


Desigur, glumesc, insa nu sunt chiar atat de departe de adevar! Nuanta mai alba a dintilor creste, intr-un mod inexplicabil, nivelul de stima de sine al pacientului.


Asadar, cu albirea dentara nu tratam dintii, ci nivelul de stima de sine. V-ati gandit vreodata la asta?


Prin urmare, daca iti doresti o astfel de procedura, iata ce consider eu ca ar trebui sa stii:


  • Dintre toate tipurile de albire, iti recomand albirea dentara cu laser, este dovedita stiintific ca fiind cea mai inofensiva fata de smalt, cu cea mai scazuta rata de sensibilitate


  • O sedinta de albire dentara cu laser dureaza aproximativ 45 minute


  • Nu te descuraja daca nuanta dintilor tai este foarte inchisa, cu siguranta in urma procedurii vei vedea imbunatatiri


  • De obicei sunt necesare intre1-3 sedinte de albire pentru a obtine rezultatele dorite, mai ales daca treci pentru prima data prin procedura


  • Pentru intretinere, poti sa beneficiezi de o sedinta o data pe an sau mai rar, atunci cand simti nevoia


  • Daca ai facut o data albire dentara profesionala, nu esti obligat sa o refaci, adica nu devii “dependent” asa acum am auzit unele speculatii! O intretii doar daca iti doresti, nu din alte motive!


  • Este bine sa stii ca albirea se adreseaza dintilor naturali, nu si altor tipuri de reconstructii dentare, precum plombe, coroane sau fatete! Asadar, nu te astepta ca acestea din urma sa se albeasca dupa procedura!


  • Daca dupa sedinta de albire resimti sensibilitate dentara nu e cazul sa te sperii, este o etapa trecatoare. De cele mai multe ori, simptomele dispar in cateva ore sau maximum in cateva zile.


  • Nu iti recomand proceduri de albire neprofesionala, acasa, cu diverse solutii si substante fara aviz medical! Am vazut de-a lungul timpului efecte negative asupra smaltului unor paciente care au folosit diverse creioane sau stripsuri de albire din comert. Albirea dentara in cabinet se face sub supraveghere medicala, iar personalul medical poarta responsabilitatea procedurii.


  • Daca vrei sa iti mentii cat mai mult timp nuanta obtinuta in urma albirii dentare, ar fi bine sa te tii departe de alimentele si bauturile colorante, chiar daca sunt naturale. Ca sa nu te frustrezi, poti bea bauturile colorate cu paiul:))))


In imagine, vedem un rezultat frumos si natural obtinut in urma albirii dentare laser de catre colega mea, dr. Cosmina Maftei- Life Dental Spa Magheru.


Comments


bottom of page