top of page

Dr. Cristina Obreja - Medicul

Fara nici cea mai mica indoiala va spun ca, in cei peste 16 ani de lucru cu pacientii, am facut totul cu pasiune, daruire si multa munca, de cele mai multe ori intre 10 si 16 ore pe zi.

Conectata la tot ce este nou, revolutionar, ultratehnologic, in stomatologie, am cautat mereu solutii de tratament cat mai eficiente si in acelasi timp, blande pentru pacientii mei, astfel incat acestia sa-si poata depasi temerile legate de dentist si sa vina cu incredere la clinica. 

Mai mult decat atat, am inteles ca viziunea stomatologiei clasice este destul de limitata, in general doar la tratarea locala a afectiunilor dentare si mi-am dorit o abordare diferita. Asa am introdus in clinicile noastre conceptul stomatologiei holistice, care trateaza oameni, nu doar dinti.

 

Aceasta filozofie medicala percepe pacientul ca pe un intreg, luand in calcul nu doar tratarea efectelor ci si eliminarea cauzelor bolii, precum si modalitatile de intretinere a rezultatelor tratamentului si prevenirea recidivei. 

Dr. Cristina Obreja
Coroane dentare din material non reactive

Din aceasta perspectiva, ma intereseaza direct ce tip de materiale dentare folosesc pentru tratamente, deoarece toate acestea influenteaza in mod mai mult sau mai putin direct intreaga homeostazie a organismului.

 

Nu exista material complet inert, tot ceea ce plasam in cavitatea bucala are un efect cel putin local si de aceea este absolut necesar, dupa parerea mea, sa alegem materiale cu grad inalt de biocompatibilitate pentru reconstructiile dentare. In general, recomand fibra de sticla, ceramica si zirconiul si nu recomand metalele si amalgamul.

In momentul in care m-am inscris la Masterul pentru utilizarea terapiei laser in stomatologie la Universitatea din Aachen, Germania, nu banuiam ce transformare mare si minunat de pozitiva va aduce acest lucru in cariera mea profesionala. Introducand lucrul cu laserul dentar in practica mea zilnica, pentru tratarea cariilor, a parodontozei, gingivitei si a multor altor afectiuni, atat eu, cat si pacientii mei am observat o elevare a calitatii serviciilor stomatologice pe care le ofeream.

 

Tratamentele au devenit lipsite de durere, minim invazive, eficiente, rapide, confortabile si cu rezultate excelente pe termen lung. Drept urmare, numarul pacientilor a crescut si a aparut si nevoia dezvoltarii unei clinici mai mari, iar apoi a unui lant de clinici, in mai multe orase din tara. Rezultatul a fost si este un succes si se numeste Life Dental Spa.

Tratamentul cariilor dentare folosind laserul dentar
Competenta de Apifitoterapie, Aromaterapie si Medicini Traditionale Orientale

Bucuria si implinirea mea a fost cu atat mai mare cu cat am reusit sa implementez in recomandarile  mele pentru pacienti si idei practice ce tin de aromaterapie, fitoterapie, apiterapie, ayurveda, mai ales in sfera ingrijirii orale, cu produse naturale.

 

In anul 2009, am absolvit Competenta de Apifitoterapie, Aromaterapie si Medicini Traditionale Orientale (ayurveda si medicina traditionala chineza) in cadrul Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar din Bucuresti.

 

Aceste studii, alaturi de multe altele de acelasi fel, intreprinse in particular, m-au ajutat sa vad pacientul si dintr-o alta perspectiva, in care, pe langa factorii admisi de catre stomatologia conventionala, am luat in calcul stilul de viata al pacientului, profilul sau emotional, nivelul de stres, dieta, etc. Toate acestea sunt, fara indoiala, factori de sanatate sau de boala, inclusiv dentara.

Deoarece am si pregatire de formator (trainer), ultima perioada mi-am petrecut-o sustinand traininguri pentru medicii care isi incep activitatea in echipa Life Dental Spa, in special in ceea ce priveste utilizarea laserului dentar.

 

Recunosc ca imi face mare placere aceasta activitate si ma simt onorata sa impartasesc din entuziasmul si cunostintele mele si colegilor nostri, care duc mai departe viziunea mea holistica, minim invaziva, biologic integrata in stomatologie.

 

Este adevarat ca in ultima perioada m-am dedicat mai mult dezvoltarii lantului de clinici dentare laser Life Dental Spa si ca am lucrat mult mai putin cu pacientii, insa una din manoperele la care nu am putut sa renunt este cea de tratare a parodontozei/gingivitei cu laser.

 

De fapt, am creat un protocol complex, ce include identificarea si eliminarea cauzelor bolii, tratamentul efectiv cu mai multe tipuri de laser si fara chiureta ori anestezie si o serie de recomandari in ceea ce priveste intretinerea rezultatelor dupa tratament. Acest protocol este unul original (Protocol holistic de tratare a parodontozei) si are rezultate excelente atat imediate cat si pe termen lung, de stopare a evolutiei bolii.

Dr Cristina Obreja - Laserul Dentar

Nu in ultimul rand, m-a preocupat educarea pacientilor mei si, din aceasta perspectiva, am creat cursul „Secretele parodontozei”, adresat tuturor celor care doresc sa se informeze legat de prevenirea si tratarea acestei afectiuni severe, ce poate duce la pierderea dintilor. Totodata, cartea „Oral Detox” este un material excelent de educare si informare in ceea ce priveste ingrijirea dentara cu ajutorul produselor si procedurilor naturale, un rezultat al experientei mele de peste 16 ani de lucru cu pacientii.

 

In loc de concluzie, doresc sa multumesc tuturor celor m-au inspirat si sustinut din punct de vedere profesional, care m-au ajutat sa devin un medic bun pentru pacientii mei, un trainer eficient pentru colegii mei de echipa si o femeie de afaceri cu o viziune curajoasa, de succes.

 

Promit sa nu ma opresc aici si sa-mi continui cu drag si daruire drumul!

Va imbratisez cu drag!

bottom of page