top of page
Caută

Ce greseli e posibil sa faci daca aduni mult tartru pe dinti


Din experienta mea, exista multe persoane care se plang de faptul ca depun foarte mult tartru pe dinti, intr-un timp foarte scurt.


Unii pacienti chiar imi spun ca la un interval de maxim 2-3 saptamani dupa detartraj, deja observa ca s-a depus un nou strat de tartru.


Oare de ce se intampla acest lucru? In general, fiindca este posibil sa faci una sau mai multe dintre următoarele greșeli:


  • Nu iti periezi dintii seara- foarte multe persoane omit periajul de seara din diverse motive: oboseala, lipsa de timp, chef, etc. Resturile alimentare rămase pe dinti impreuna cu bacteriile formeaza placa bacteriana, care, dacă se matureaza timp de 12 ore, devine imposibil de indepartat cu periuta si va fi nevoie de detartraj.

  • Nu folosesti un dus bucal- acesta este singurul dispozitiv care curata spatiile dintre dinti si alte zone greu accesibile unde periuta nu poate fi eficienta.

  • Periezi dintii superficial, timp prea scurt- e posibil sa nu cureti eficient anumite zone , precum molarii (maselele) sau dintii frontali inferiori in zona dinspre limba. Nu uita sa periezi constiincios si aceste zone, iar periajul sa dureze aproximativ 2 minute.

  • Mananci multe alimente lipicioase, fainoase, indulcite cu zahar, care se indeparteaza mai dificil de pe dinti.

  • Nu beneficiezi de detartraj periodic (in principiu, la 6 luni). Igienizarea profesionala (detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, airflow) realizata la stomatolog este esențiala pentru a avea o dantura curata si sanatoasa.

bottom of page